”Mit ønske er at hjælpe andre til at leve og levere i integritet, med hjerne og hjerte i samspil, og med følelsen af at være i balance både privat og i arbejdslivet”

Anja Westy Larsen

Velkommen

Tak fordi, du læser med. Det, jeg gerne vil dele med dig her, vækker dyb genklang i mig, og jeg håber, det også vil vække nogle tanker i dig.

Jeg oplever, at mange af os går rundt i livet og i arbejdslivet på et ben. Det lyder måske skørt, og det kan selvfølgelig ikke ses, men det kan tydeligt mærkes.

For nogen føles det som en stigende træthed, uden at de tillader sig selv flere pauser. For andre handler det mere om en nagende uro, der aldrig slipper, selvom de arbejder på deres to-do liste konstant. Andre mærker en tomhed indeni, som bare vokser sig større og større, uanset hvor meget anderkendelse og ros, de får. Sidst, men ikke mindst, mærker mange af os den drænende fornemmelse af at tage ansvar for alt undtagen det, der er det vigtigste for os selv og vores integritet. At en længsel kalder indefra.

Når vi kan genkende os selv i det, jeg her prøver at beskrive, er det næsten altid fordi, vores mest veltrænede ben er ’det maskuline’: det rationelle, målrettede, analytiske, tempofyldte, handlekraftige og strukturerede. Det er de dyder, arbejdsmarkedet primært hviler på og derfor det, vi som oftest bliver anerkendt for og derfor også helt naturligt styrker i os selv.

Dette ben har bragt os langt. Men vi er faktisk kun halvt så ressourcestærke, energifyldte og glade, som vi kunne være, hvis vi brugte både vores ’maskuline’ og ’feminine’ ben i balance. Vi har nemlig allesammen både maskuline og feminine ressourcer i os – mænd som kvinder. Det er vores to ben, og vi har altid adgang til at trække på begge, uanset hvilket ben vi hidtil har brugt mest.

Det ’feminine’ ben rummer vores intuition, kreativitet, tillid, indadvendthed og evne til at åbne hjertet og fokusere vores energi. Bruger vi dét i balance med det ’maskuline’, kan vi være:

  • både eksekverende og samtidig føle vi er nok, bare fordi vi er
  • både beslutningsdygtige og samtidig inkluderende
  • både i kontrol og samtidig tillidsfulde
  • både tro mod os selv og samtidig have et åbent og rummeligt hjerte
  • både stærke og samtidig være bløde

Jo mere vi træner begge vores ben, jo dybere en balance vil vi opleve. I sin essens er det den livsfilosofi, som alt i KAiBA bygger på. Det er meget effektfuldt, og oplevelsen af at bruge alle sine ressourcer kan ikke bare give boblende glæde og styrke, men også langt bedre resultater – i arbejdslivet og i livet i det hele taget.

Med de ord håber jeg, at det lykkedes at vække nogle tanker i dig og måske endda en lyst til at udforske KAiBAs univers yderligere.

Hjerteligt velkommen til,
Anja